+382 69 412 624
Budva, Montenegro

Izleti u Crnoj Gori

Kanjoning - Kanjon Nevidio

MONTENEGRO

OTKRIJTE MISTERIOZNU LJEPOTU KANJONA NEVIDIO U CRNOJ GORI!

Kanjon Nevidio se nalazi centralnom dijelu Crne Gore između obronaka Durmitora i Vojnika. Nazivaju ga još posljednjim osvojenim kanjonom Evrope. Sam naziv Nevidio ili Neviđbog govori o njegovoj misterioznosti, jer se iz nekih djelova čak ni ne vidi nebo.

Prvi dodir sa kanjonom Nevidio zasjenjuje neopisivom ljepotom, neobičnom I čudnom, ljepotom na koju čovjek nije navikao. Veći dio kanjona nalazi se u vječitoj sjenci. Zbog okomitih stijena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Na strmim I nepristupačnim stijenama vladaju surovi uslovi za vegetaciju tako da se za kanjon može reći da je dragulj surove prirode koji očarava.

Danas kanjon Nevidio nalazi svoje mjesto u prospektima kao jedinstvena turistička atrakcija. Neponovljiva ljepota tjesnaca, kaskada I pjenušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio dovoljan je razlog da se posjeti ovaj nevjerovatan dragulj Crne Gore. Ipak, iako ne zahtjeva posebnu fizičku spremnost, prolazak kroz kanjon se ne preporučuje bez vodiča i adekvatne opreme. Svi učesnici moraju biti zdravi i dobri plivači. 

Većina turista prolazak kroz kanjon okarakterisali su kao jedan od najljepših I najvažnijih događaja u njihovim životima.

Opšti podaci kanjona:
Dužina kanjona je 1700 m, širina od 0,5-150m; visina kanjona od 350-400m; dubina od 0,5-25m

Težina ture: srednje zahtjevna
Potreba određena fizička spremnost
Trajanje: 3-4 h
Učesnici: minimalna starost - 14/15 god.

Kanjoning nije rafting ili vožnja kanuom. U kanjoningu se ne koriste čamci, pješačimo niz rijeku, skačemo sa određenih visina, spuštamo se prirodnim toboganima i spuštamo užetom sa vertikalnih stijena ispod ili blizu vodopada. 

Izlet se sprovodi sa licenciranim vodičem.

Itinerer: 
Krećemo iz Budve u ranim jutarnjim časovima organizovanim prevozom na sjever Crne Gore, Šavnik. Pjašačimo 5 minuta do ulaza u kanjon. Nakon 45 minuta počinje uži dio kanjona sa prvim skokovima, 4m. U toku naredna 2 sata imamo skokove I pješačenje kroz jedan posebni  skriven duboko svijet. Ima ukupno 12 do 15 skokova od 2-3m do 7-8m visine. Svi skokovi se mogu izbjeći. Rijeka ne isušuje tokom ljeta.

Ručak – restoran u prirodnom ambijentu blizu kanjona -tradicionalni crnograski specijaliteti: kačamak ili cicvara (vegetarijanko jelo) ili meso sa roštilja.
Nakon ručka povratak za Budvu oko 19h.

Cijena uključuje:
-prevoz iz Budve do Šavnika i nazad
-prolaz kroz kanjon sa licenciranim vodičem
-potrebnu opremu i kacige
-osiguranje
-ručak 

Cijene su po osobi  za najmanje  5 osoba 
*Za manje od 5 osoba cijena je na upit. 

 Gallery

Imate li pitanje?